עשה זאת בעצמך – מתכונים מושלמים לבשר רך ועסיסי

עשה זאת בעצמך – מתכונים מושלמים לבשר רך ועסיסי

בישול בשר יכול להיות מאתגר ולא פשוט. חשוב מאד להכיר נתחים או חלקים שונים ולהבין מה ההבדלים ביניהם מבחינת הבישול או הטיפול במטבח. כך אפשר בקלות רבה יותר להגיע לתוצאות קולינריות מושלמות שתהיינה ערבות ולחך וטעימות מאד. ישנם כמה עקרונות שחשוב להקפיד עליהם ויסייעו בקבלת התוצאה המושלמת בסיר.

מתכון לצלי בשר בבישול איטי

הנתח המתאים לבישול מסוג זה הוא שריר או כתף. אלה נמכרים כגוש אחד גדול במשקל של כ- 1-1.5 ק"ג. אפשר להניח את הנתח כגוש אחד בתוך הקדרה ואפשר לחתוך לחתיכות קטנות יותר – על פי שיקול הדעת של מי שמבשל. הציר יכול להיות מורכב מטעמים ומרכיבים שונים ובלבד שיהיה נוזלי מאד ויכסה בגובה שלו את גובה הבשר – ציר המבוסס על מרק עוף או בשר, ציר המבוסס על יין אדום ותבלינים ועוד. אפשר להוסיף לסיר ירקות שורש קשים שמתאימים לבישול ארוך ולהחדיר שיני שום שלמות לבשר עצמו. את הסיר סוגרים עם מכסה ומעמידים על אש נמוכה, פלטת שבת או חום תנור נמוך למשך 5-6 שעות לפחות.

איך מכינים סטייק רך ועסיסי

הכנת סטייק היא אתגר בפני עצמו. הבשר חייב להיות רך, להיחתך בקלות והלעיסה והבליעה שלו צריכות להיות חלקות ומהירות. לשם כך הכי כדאי להשתמש בפילה. העובי האופטימלי עומד על כ- 1-1.5 ס"מ והבשר צריך להיות מופשר לגמרי. הסוד האמיתי הוא לא להגזים בתיבול. מלח גס ופלפל שחור יעשו את העבודה מצוין. כעת יש לצרוב את הסטייק מכל צד למשך כ- 2-3 דקות ולהגיש אותו לוהט!

תבשיל עשיר של בשר, רוטב וירקות

מדובר בארוחה שלמה בסיר אחד. עיקר העבודה היא קילוף וחיתוך הירקות וכאן נדרש טיגון מקדים של קוביות הבשר. הטיגון המקדים אוטם את הבשר מכל החלקים ולאחר מכן, כשישחה ברוטב שבתוך הסיר – הוא יהיה רך, עסיסי וטעים ולא יורגש כיבש או קשה ללעיסה. את טיגון הבשר מבצעים כשלב ראשון. אחריו ניתן להזהיב בצל קצוץ ולהכניס לסיר ירקות שמתאימים לבישול ממושך – תפוחי אדמה, ארטישוק ירושלמי, גזר, לפת או סלק. לאחר הזהבת הבצל מחזירים פנימה את הבשר, מוסיפים את הירקות ומתבלים על פי הטעם הרצוי. טעמו העמוק של הבשר יורגש בכל חלק מהסיר והתבשיל ומדובר בארוחה שמתאימה במיוחד לשבתות חורף קרות.

לסיכום – עולם הבשר הוא עולם עשיר ומרתק. סוגים שונים של בשר מתאימים לסוגים שונים של מנות או בישולים וחשוב להבין מה מתאים למה וממה עדיף בכלל להימנע. כך הארוחות והמתכונים יתקבלו בדיוק כפי שהסועדים מצפים ובסיום הארוחה ילקקו את האצבעות! גם דרך של ניסוי וטעייה הוא נכון, שכן כך יכול כל בשלן למצוא את הטעמים והשילובים המועדפים עליו יותר או פחות.

אולי תתעניין גם ב: 

קייטרינג בשרי

קייטרינג לברית

קייטרינג אסאדו

רוצה לדבר עם השף ניר דהן ולהתחיל לתכנן את האירוע?

Related Posts
נגישות